Guide: Sådan optimerer du din indretning med den helt rette belysning

Lamper og det lys, de giver, er alfaomega. Men belysning er ofte en overset faktor i vores indeklima. Ikke alle ved, at et rums karakter ofte afhænger af belysningen. Ændres belysningen, kan rummet ændre sig markant! Derfor bør du overveje, hvilke lamper du vælger, hvor du placerer dem og naturligvis, hvordan de komplimenterer din indretning – på samme måde som du overvejer, hvilke møbler du skal have i din bolig. Den rigtige lampe kan nemlig give din indretning et kæmpe løft. Derfor har vi samlet et par af vores favoritter og lysende nyheder. Så læs med og find inspiration til din næste design lampe!

Derfor er belysning vigtigt for dine rum

Belysning er vigtigt, når det kommer til den skandinaviske indretningsstil. Når den nordiske vinter indtræder, når dagene bliver kortere og mørkere, ja, så er lyset omkring os altafgørende. Derfor bør lampedesign og lyskvalitet vægtes HØJT i vores indretning! God belysning skaber et godt rum. Belysningen kan give en pejling af, hvor godt du udnytter dit rum. Det er derfor også typisk sådan, at hvis du har et rum, som du ikke synes fungerer optimalt, kan det afhjælpes af den rigtige belysning.

Belysning til stuen giver flere rum

Mange indretter stuen med flere “grupper” af møbler; flere stationer. Og her er det vigtigt, at lamper og lys følger med. Med den rette belysning kan du ligefrem skabe flere rum i rummet.

I stuen skal du først og fremmest have et generelt lys, som lyser hele rummet op, suppleret af mindre lamper. De små lysende venner kan så placeres ved sofagruppen, lænestole og i vindueskarmen. Således kan du skabe en varieret belysning ved at tænde og slukke for de lamper, der passer til anvendelsen af rummet. Hos Formajour er vi vilde med den smukt designet ‘lysekrone’ fra Tribeca serien af Søren Rose Studio / Menu, som passer perfekt højt oppe over sofabordet, eller i et stuehjørne. Er det en gulvlampe, som kan lyse læsehjørnet op, du mangler, kan du kaste et blik på den seje Gulvlampe Game fra House Doctor. Designet er slankt og fint, og kan med sin finurlighed skabe kontrast til stuens bløde hygge.

Den helt rigtige spisebordslampe

Lyset omkring dit spisebord skal være blødt og behageligt, uden direkte lys, der blænder og generer. Når du vælger spisebordslampe(r), skal du altså gå efter lukkede eller dybe skærme, der fordeler lyset blidt. Du kan pryde dit spisebordsarrangement med én eller to af vores MENU GM 15 pendenter. Designet er fint og enkelt, og passer til enhver inredningsstil. Om du vil skabe ro med en hvid én af slagsen, eller sej kontrast med en sort spisebordslampe, er op til dig. Men med den fine pendler fra MENU går du ikke galt i byen. Sørg for at hænge den i en højde, som tillader at alle kan se hinanden i øjnene. Voila!

Spisebordslampe

Menu, Franklin Chandelier – Messing

Natbordslampen der pryder dit soveværelseNatbordslampe

Belysning til soveværelset kan være svært at ramme ‘spot on’. Har du dit klædeskab i soveværelset, har du naturligvis brug for en loftslampe, som giver nok lys til, at du kan se dit tøj. Men den slags belysning er meget ucharmerende så snart du lægger dig under dynen – om det er med din bog eller med din din kæreste. Derfor er en natbordslampe alfaomega for stemningen og udnyttelsen af dit soveværelse!

 

Hvis du endnu ikke er faldet over den danske designer Louise Roe, er vi glade for, at du stadig læser med! Hun designer alt fra smukke jernskabe, sofistikerede sofaborde og bløde puder og tæpper med grafisk design. Men især hendes lamper, har vi forelsket os i. The eight over eight – marble lamp er én af de mange fine lamper, du kan få fingerene i, fra den danske designer. Her kan der frit kombineres mellem farverne på base og lampeskærm. På billedet nedenfor kan du den sammensætning af farver, som vi drømmer om at stille ved siden af vores hovedpude. Vi er sikre på, at kombination af hvid marmor og messingbrun lampeskærm også vil stå smukt i dit soveværelse!

 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *