Gentofte – Totalrenovering og ny 1. sal med udsigt til Øresund

Når kun det bedste er godt nok..

Et eksisterende enfamiliehus i 1 plan på en forholdsvis lille grund for området  skulle moderniseres og bygges til, og tilpasses et ægtepar hvor børnene er flyttet hjemmefra. Huset må siges at være lidt af en egoist bolig, hvor der i første omgang har været en tæt dialog mellem bygherre og arkitekt samt ingeniør, og senere mellem bygherre og designer.

FORMajour har samarbejdet med Vilhelm Lauritzen Arkitekter omkring skitseprojektet: Først et volumenstudie og undersøgelse af hvordan kvadratmeterne bedst kunne udnyttes, hvordan kunne man få udsigten fra huset over Øresund, og hvordan skulle de skrå højdegrænseplaner overholdes på den forholdsvis lille og snævre grund-.

Parret har haft en meget minimalistisk tilgang til huset, og det er ikke første gang de renoverer bolig, og har derfor også selv haft en meget klar holdning til materialer og interiør.

Løsningen på dette hus blev en trækasse ovenpå det eksisterende hus, med et stort vinduesparti mod vejen, hvor parrets kontor ligger på 1. salen.

Adgangen til huset sker af en betonstøbt passage gennem vildt græs. Her møder man en massiv trædør i oregon pine. Samme træ er anvendt på husets første sal, udvendig og indvendig.

Den spektakulære murstensfacade mod vejen i savtandsforbandt er inspireret af Lousiana Museum of modern art, og huset generelt i sin modernistiske stil passer godt ind i området hvor Arne Jacobsen har sat sine tydelige spor.

Huset danner form og rum til en gårdhave, hvor der er ro og privatliv.

Husets interiør er domineret af beton og træ. Råt betongulv i hele husets stueplan, blødt op af træelementer i form af træskydedøre fra gulv til loft, køkken i træ, trælamel multibagvæg samt første salen som er udført som en slags cigarkasse – hvor alt er i træ.

Der er kælet for detaljerne i hver en afkrog af dette hus.

 

Opgave: Om- og tilbygning, Enfamiliehus

Byggeår: 2018-2019

Areal: 175 m2