Sådan forvandler du dit uderum til loungeområde i 2020

house doctor loungestemning udeliv terrasse altan strand housedoctor

Om du har en stor have, terrasse eller altan, er det super vigtigt at skabe et lækkert udemiljø. Sæt afslapning i fokus når du vælger havemøbler, og skab en luksuriøs lounge stemning, hvor du kan slappe af og hygge dig. Ønsker du også en lækker loungestemning på din altan eller terrasse? Så læs med her, og bliv inspireret til, hvordan du kan forvandle din terrasse til det rene luksus.

Husk den røde tråd i din indretning

Indretning af terrassen handler i høj grad om at sætte dit eget personlige præg på din udendørs oase. Terrassen er dit ekstra rum i foråret, sommeren og sensommeren. Men udendørsindretningen skal også tænkes i sammenhæng med resten af din boligindretning. Gå efter at skabe en rød tråd i dit hjem – både indendørs og udendørs.

Den perfekte loungestol

Ideelt set skal dit loungeområde være et behageligt sted at opholde sig, og være et sted, der afspejler de aktuelle trends inden for indretning. I denne sæson opfylder loungestolen fra Menu begge krav med sin høje komfort og sit enkle, skandinaviske look. Det rustikke møbel passer perfekt på terrassen eller altanen, men en anden skøn egenskab ved Menu stolen er dens alsidighed. Når havesæsonen er forbi, kan du nemlig placere den indendørs i din stue som en lænestol eller integrere den i soveværelset. Det skaber hygge og kant.

Lounge solsengen er et must

I dit loungeområde skal selvfølgelig også være en solseng. Den skal være både blød og have den rette længde, så du kan nyde solen (med strakte ben) imens du læser et magasin eller tager en morfar. Fra House Doctor kan du finde en flot og elegant lounge solseng til udendørs brug. Solsengen er lavet af massiv teak, som er et smukt og robust materiale med en varm kulør. Med tiden vil stolen(e) få en fin grå patina, som dog kan undgås ved at behandle løbende. Den store loungestol fra House Doctor, kan med sine 170 cm godt betegnes som en sofa. Og så medfølger et blødt og smukt sæde- og ryg hynde i lys brun. Så bare læn dig tilbage og nyd din nye favoritstol!

house doctor loungestemning udeliv terrasse altan strand housedoctor

Blomster er med til at give liv til dit loungeområde

Et sidste godt råd til at skabe et hyggeligt loungeområde, er at skabe liv ved hjælp af store krukker med smukke blomster og grønne planter. Med Vig potten fra House Doctor, får du en smuk potte i jern, som giver et smukt og unikt udtryk. Har du træmøbler på din terrasse, tilfører jernkrukkerne kant og modspil til din udendørsindretning. Kombinér gerne med forskellige blomster og planter for både at tilføre grønt til terrassen og skabe et smukt farveflor af blomster.

Sammen med jern er beton et af sæsonens hotteste materialer, hvorfor vi også er vilde med de smukke Ave krukker fra House Doctor. Ave fra House Doctor består af 3 udendørskrukker i 3 størrelser, og fungerer perfekt som pynt på havebordet, med en lille blomst.

Hvilket havedesign trender i uderummet i 2020? 

Naturlige elementer som den eksisterende beplantning og naturens eget terræn er noget, der i høj grad trender i danskernes uderum i det nuværende og kommende år, ifølge havearkitekter. Her er det ligeledes en opadgående tendens, at man prøver at skabe en balance mellem de kontrollerede elementer og naturens egen vildskab. Sidstnævnte er naturligvis afhængig af ejendommen. 

Uderummet varierer selvfølgelig enormt meget fra bolig til bolig, men naturen bør være afsættet i dem alle, uanset om temaet er skoven, klitter eller strandengen. Det fortæller nuværende tendenser os i hvert fald. Det vigtige i et havedesign er, at naturen haven og praktiske løsninger skal kombineres og forenes. Særligt er naturens tilfældigheder blevet en opadgående tendens at bruge i havedesignet – blandt danskere med et uderum i boligen. Dette betyder ligeledes, at man i højere grad dyrker det uperfekte, hvilket forventes at forblive en tendens. For at skabe det uperfekte i uderummet, kan man eksempelvis dyrke masser af blomster og plante dem i krukker og baljer. I denne proces kan man med fordel arbejde efter den japanske skønhedslære, wabi sabi. Denne handler nemlig om at sætte pris på tingenes mere afslappede side. Wabi sabi handler ligeledes om uperfektheden i livet, og haven er derfor et af de bedste steder at udøve begrebet. Wabi sabi tager udgangspunkt i at praktisere balancen mellem natur og pleje. Netop den tilgang til haven og uderummet, er i høj grad blevet en opadgående tendens her i de seneste par år. Derfor forventer vi også, at det vil præge havedesignet og uderummet i 2020. Formajours krukker og loungestole bidrager i høj grad til Wabi Sabi, hvor man kombinerer natur og pleje. 

Vi håber, at vores indlæg kan bidrage til uderummets udtryk i 2020.

2 kommentarer

  • Man kommer helt i forårshumør 🙂 Jeg elsker krukker og potter og masser af grønne planter både inde og ude.
    – Super lækker loungestol i har der –

    • Tak for det Kim 🙂 Ja, nu nærmer foråret sig virkelig og det bliver skønt at forny med både møbler og planter 🙂

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *