Dansk design anno 2020

OP1-stemning-stue

Dansk design er en stilart, der er drevet af funktionalitet og simplicitet. Det betyder, at møblerne er lavet til at blive brugt. Designet består af enkle materialer, der er sat sammen i rene linjer og dristige former.

I begyndelsen af 1900-tallet blev mange danske designere inspireret af den tyske kunstskole, Bauhaus. Denne inspiration fra vores sydlige naboer førte til, at de danske designere begyndt at kombinere datidens nye industrielle teknologier med minimalistiske designs.

I dag er dansk design blevet en dominerende designkunst over hele verden. Hos FORMajour finder et stort sortiment af dansk-designede møbler, der passer perfekt til dit hjem eller kontor.

TV-bord i dansk design – enkelt og funktionelt

Vogel’s er en hollandsk møbelproducent, men deres TV-bord er helt igennem dansk. Det er, fordi de har indgået en aftale med danske Opstalt om at markedsføre og producere deres skønne Vogel’s OP1 TV-møbel.

Møblet er designet af danske Malte Kidde, som er uddannet arkitekt. Hans virksomhed, Opstalt, har indgået en langvarig aftale med Vogel’s, så han i stedet kan fokusere på at designe nye produkter.

Malte Kidde har udtalt til FlatPanels, at OP1: “[…]har fundet inspiration i Bang & Olufsen og Philips fra dengang, hvor blandt andet billedrørs-tv havde træelementer og var deciderede møbler – til tider flytbare.” Han tilføjer, at han gerne så, at TV’et snart igen blev et integreret møbel i hjemmet.

Udover det underskønne design er OP1 også nem at støvsuge, og kan give et let udtryk til selv de tungeste TV’er. Alle kablerne kan blive skjult i den bagerste fod.

Råt vitrineskab, ideelt til køkken eller badeværelse

Leder du efter et industrielt vitrineskab, er Haze vægskab fra danske Ferm Living & Says Who et stærkt bud. Vitrineskabets design skaber en naturlig kontrast mere feminint-kodede elementer, såsom bløde pastelfarver eller pudret keramik.

Det passer perfekt ind i en klassisk københavner- eller storbyslejlighed.

Vægskabet består af armeret glas og pulverlakret metal, så det kan tåle selv det travleste køkken. Der medfølger to metalhylder, så du får rigelig med plads til dine skønhedsprodukter, tandbørste, kopper m.m.

MUUBS bænk i rustikke eller industrielle materialer

Danske MUUBS er kun vokset i popularitet over de sidste par år. Og med god grund. Deres designs er ikonisk og indbyder til brug. De har også et fantastisk øje for lidt glemte eller misforståede materialer, såsom beton og teaktræ.

Muubs bænk i træ er en holdbar og smuk bænk i genbrugt teak fra Bali. Designere har i 2010’erne ofte prioriteret andre træsorter såsom eg eller fyr, fordi de er lysere, hvilket giver dem et lidt lettere udtryk. Teak derimod er mørkt og stjæler drager ofte opmærksomhed mod sig selv.

I mange danske hjem vil det derfor ofte egne sig til enkelte møbler med et stærkt udtryk såsom en bænk eller et spisebord. En anden fordel ved træet er, at det har et højt olieindhold, hvilket gør, at det er meget afvisende overfor skidt og pletter.

Lamper i dansk design

Pendellamper har altid været knyttet til dansk design – lige siden Poul Henningsen designede den første PH-lampe i 1919.

Med Umage Asteria mini-lampe tager du del i den rige designtradition – med nye og slanke lamper, perfekte til køkkenet eller entréen.

Lamperne kan fås i seks forskellige farver: perlehvid, antracitgrå, skovgrøn, petroliumsblå, rubinrød eller safrangul. De energibesparende LED-lamper passer perfekt ind i ethvert rum, hvor du har brug for et stærkt lys i en smuk udformning.

Lamperne er desuden nemme at rengøre, hvilket især er vigtigt, hvis de hænger i køkkenet, hvor madlavningen ofte skaber os og fedtpletter.

Januar-udsalg hos FORMajour – 25% på alle lagervarer

Skal du finde en gave til en af dine elskede – eller er du på jagt efter nogle smukke objekter fra kendte danske brands og designere?

Så besøg vores januar-udsalg.

Vi har et stort udvalg af smukke genstande til både køkken, stue og entre. Vi giver 25% på alle lagervarer. Det gælder både gulvtæpper, krukker, lamper, skulpturer m.m.

Du skal bare huske at anvende koden ‘udsalg’. Udsalget varer så længe lager haves eller frem til 31.1.20.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *